• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини школи
  • Нарада заступника Міністра освіти і науки Павло Полянського за участю представників Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України, спеціалістів МОН та Інституту модернізації змісту освіти.

Нарада заступника Міністра освіти і науки Павло Полянського за участю представників Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України, спеціалістів МОН та Інституту модернізації змісту освіти.

2015-06-12

12 червня 2015р. провів нараду заступник Міністра освіти і науки Павло Полянський за участю представників Асоціації книговидавців та книгорозповсюджувачів України, спеціалістів МОН та Інституту модернізації змісту освіти.

Учасники наради обговорили питання видруку нових підручників для учнів 4-х і 7-х класів, оригінал-макети яких брали участь у цьогорічному конкурсі.

«Усі без винятку підручники, які брали участь в конкурсі на електронному Репозитарії, отримають гриф Міністерства освіти і можуть використовуватися у школі», - повідомив Павло Полянський. Також заступник Міністра звернув увагу на те, що завдяки відкритості й прозорості у проведенні конкурсу вперше цьогоріч не було подано жодної апеляції, оскільки не було для цього жодних причин та підстав.

Державне фінансування та видрук безкоштовних підручників для учнів, зазначив Павло Полянський, визначено Законом України «Про державний бюджет на 2015 рік». Відповідно до нього за кошти державного бюджету наступного навчального року будуть забезпечені діти-сироти; діти, що позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю та із малозабезпечених родин, а також учні шкіл з навчанням мовами нацменшин. Учнів зазначених вище категорій у 4-х класах по країні налічується понад 38 тис., а серед учнів 7-х класів – понад 40 тис.

Кiлькiсть переглядiв: 49